Meri Collazos Solà Audiovisual Communication, Documentary Film & Digital Storytelling +34619660278
merismail@gmail.com

cropped-DST2.jpg

Digital Storytelling

Tothom té una bona història per explicar. Quina és la teva?

Al UMBC New media studio vaig aprendre a facilitar tallers de digital storytelling, seguint el know-how del Center for Digital Storytelling de California.

Aquesta va ser la meva primera digital story, la vaig fer el 2010 durant una assigatura a la UMBC i explica una mica qui sóc:

Les noves tecnologies digitals ens han posat a l’abast la capacitat de poder crear històries i compartir-les amb qui vulguem. Podem crear-les a partir d’una anècdota o uns fets que tenim ganes d’explicar i compartir. Es tracta de narrar-ho de manera breu d’entre 2 i minuts, fent servir imatges d’autoria propia o cedides lliures de drets i la gravació de veu pròpia del creador i donar-hi forma de “petita pel·lícula” d’un fragment de les nostres vides.

Els tallers de relats digitals estan fets per facilitar el procés de creació d’aquests relats personals. Es treballa en grup, idealment entre 5-10 persones, amb els que hi ha un intercanvi en el “cercle de relats” que facilitarà la ideació i creació de cadascun dels relats digitals.

Cadascú idea i escriu el seu relat personal de manera individual. Ara bé, s’anima a què la gent comparteixi l’anècdota o els fets que vol convertir en pel·lícula a través d’una posada en comú per poder-la millorar i convertir en una “bona pel·lícula”.

Participar en el taller implica aprendre una mica o alfabetitzar-se en les TIC. No és necessari tenir un nivell de coneixements en noves tecnologies, tot el que no se sàpiga s’aprendrà a mesura que es faci. S’hauran de digitalitzar les imatges pròpies, aconseguir noves imatges a través de la web, enregistrar la mateixa veu, editar els vídeos i els àudios amb un programa d’edició en línia de temps, compartir-los en línia –només si es desitja-, etc. En tot moment, els participants tenen l’ajuda del facilitador que els ajudarà a fer que tot tiri endavant per acabar bé la pel·lícula.

Els següents vídeos són making off d’alguns dels tallers que he realitzat com a facilitadora on es veu el funcionament:

I alguns exemples:

Comments are closed.

BUSCA