Meri Collazos Solà Audiovisual Communication, Documentary Film & Digital Storytelling +34619660278
merismail@gmail.com

cropped-DST2.jpg

Digital Storytelling

Tothom té una bona història per explicar. Quina és la teva?

Al UMBC New media studio vaig aprendre a conduir tallers de digital storytelling com a facilitadora, seguint el know-how del Center for Digital Storytelling de California.

Aquesta va ser la meva primera digital story, la vaig fer el 2010 durant una assigatura a la UMBC i explica una mica qui sóc:

Les noves tecnologies digitals ens han posat a l’abast  poder crear històries i compartir-les amb qui vulguem. Partint d’una anècdota o uns fets que tenim ganes d’explicar, es tracta de narrar-ho breument en un parell de minuts, fent servir imatges d’autoria pròpia o cedides lliures de drets i l’enregistrament de la veu pròpia del creador. Dos minuts que de “petita pel·lícula” d’un fragment de les nostres vides.

Els relats digitals es poden crear a través de tallers impartits per un facilitador coneixedor del funcionament. Es treballa en grup, idealment entre 5-10 persones, amb els que hi ha un intercanvi en el “cercle de relats” que facilitarà la ideació i creació de cadascun dels relats digitals.

Participar en el taller implica aprendre una mica o alfabetitzar-se en les TIC. No és necessari tenir un nivell de coneixements en noves tecnologies. S’hauran de digitalitzar les imatges pròpies, aconseguir noves imatges a través de la web, enregistrar la mateixa veu, editar els vídeos i els àudios amb un programa d’edició en línia de temps, pujar-los en línia, etc. En tot moment, els participants tenen l’ajuda del facilitador per acabar bé la pel·lícula 😉

Els següents vídeos són making off d’alguns dels tallers que he realitzat com a facilitadora on es veu el funcionament:

 

I alguns exemples:

Comments are closed.